Yvonne de Witte | 24-Sun & Beauty

Sinds april van dit jaar is aan het Stationskwartier 6-8 (Leenderweg 35 tegenover Amici) 24-Sun & Beauty te vinden, een kapsalon en zonnestudio in 1! Initiatiefneemster van dit originele concept is eigenaresse Yvonne de Witte, Yvonne vertel eens iets over jezelf!
Als geboren Rotterdamse heb ik al op veel plaatsen in Nederland gewoond. Ik ben moeder van 6 kinderen en binnenkort worden kleinkind nummer 6 en 7 geboren. Ik ben graag ondernemer en zie overal wel mijn kansen om deze te exploiteren. Voordat 24-Sun & Beauty ontstond kwam ik al graag in Valkenswaard en ik zou er ook graag willen wonen zodra dat mogelijk is.

De naam 24-Sun & Beauty doet al iets vermoeden, bij jullie kun je 24/7 naar binnen om te zonnen. Is dit een eigen idee of heb je dit ergens anders gezien en hoe werkt het precies?
Dit idee bestaat al, maar vooral in België. De maatschappij is er steeds meer op ingesteld dat men dingen zelf en automatisch kan doen. Denk aan de kroketjes uit de muur, de zelfbediening tankstations, restaurants en wasstraten en zelfs brood, groente, fruit en vlees zijn tegenwoordig uit een automaat te verkrijgen. Het idee er achter is dat je zelf op elk tijdstip van de dag gebruik kan maken van een dienst die jij wil. Vooral voor mensen die in ploegen werken of bijvoorbeeld de horeca is dit erg handig. Je laat een VIP-KEY aanmaken waarop je zelf een tegoed kan zetten en zo altijd gebruik kan maken van de zonnebank. Naast het inlog-apparaat hangt zelfs een apparaat waar je zakjes met een zonneproduct uit kunt krijgen.
 
Ik kan me voorstellen dat iemand wat later op de avond, na sluitingstijd, nog onder de zonnebank gaat. Zijn er in de praktijk ook mensen die midden in de nacht bij jullie komen zonnen?
Echt midden in de nacht komt (nog) weinig voor maar na sluitingstijd wordt er zeker gebruik van gemaakt.
 
Je komt zelf niet uit Valkenswaard. Wat is de reden dat je dit concept juist in Valkenswaard wilde lanceren? 
Zoals ik al aan gaf, ik vond Valkenswaard een leuke plaats en zou er in de toekomst ook willen wonen dus was de keuze snel gemaakt. Daarnaast vond ik dat Valkenswaard wel een boost kon gebruiken op dit gebied. Het is vernieuwend en de ondernemer van nu zal daar toch aan moeten geloven als ze willen blijven voortbestaan.
 
Er zijn diverse huidtypes, geven jullie ook advies hoe men het beste jullie zonnebanken kan gebruiken? Ook gekeken naar de producten die men het beste kan gebruiken en de duur van een sessie? 
Bij de intake worden er een aantal vragen gesteld waardoor er een bepaald huidtype uitkomt. De medewerkster zal aangeven hoe lang het beste is om te beginnen en hoe de banken werken. Daarnaast zijn de banken zo veilig ingesteld dat er weinig kan gebeuren als je maar naar je eigen lichaam luistert. Er wordt aangeraden altijd een product te gebruiken, maar uit ervaring weet ik dat de Valkenswaardse bevolking een tikkeltje eigenwijs kan zijn en niet smeert. Zolang men maar goed hydrateert kan er niet zoveel mis gaan. Maar men vergeet vaak dat naast de bescherming en verzorging van de huid onze producten ook nog meewerken aan een mooier en langblijvende kleur. En daarvoor gaan de meeste mensen toch naar de zonnebank! Al werkt het ook nog eens goed voor de aanmaak van vitamine D-3 die je humeur ook nog goed doen, niet onbelangrijk in bijv. de grijze koude winter.
 
Bij 24-Sun & Beauty staan de meest moderne zonnebanken van het merk Luxura. Kun je iets meer over deze zonnebanken vertellen? 
Luxura is gemaakt door het Nederlandse bedrijf Hapro dat verbonden is aan VDL. Daarom is deze keuze ook gemaakt. VDL hoort bij Valkenswaard en ik vond dat heel belangrijk. Het zijn banken met de modernste technologie die het bruinen veilig laten verlopen en doen niet onder voor andere merken.
 
Er wordt vaak gezegd dat onder de zonnebank gaan, net als teveel in de zon liggen, niet goed is voor je huid.  Wat is daarvan waar en hoe kun je daar het beste mee omgaan? 
Als je gedoseerd onder een veilige zonnebank gaat zijn er geen problemen. De meeste huidproblemen ontstaan onder de thuis zonnehemels en de echte zon. 1 tot 2 keer per week tussen de 10 en 20 minuten op de  Luxura zonnebank geeft juist de dosis vitamine D die je net even nodig hebt. Huidproblemen komen vooral voor na verbranding, daarom wordt er ook aangeraden om op te bouwen met het zonnen op de zonnebank. Ga nooit meteen 20 minuten zonnen als je huid hier niet aan gewend is. Dat zelfde effect zou je hebben als je altijd op kantoor werkt en ineens 7 dagen in Turkije op het strand gaat liggen. Dan verbrand je en heb je kans op een huidaandoening. Voordat je dus op vakantie gaat doe je er verstandig aan een zonnebank kuurtje te doen, zodat je huid al voorgebruind is en niet zo snel verbrand.
 
Valkenswaard telt vele kapsalons. Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Bij 24-Sun & Beauty kan je voor een laag tarief de meest uitgebreide behandelingen krijgen. We hebben een luxe ingerichte kapsalon met gediplomeerde kapsters en toch kunnen wij onze diensten voor een lager tarief aanbieden. Dat was ook mijn doel, goede kwaliteit die betaalbaar is!

Je kunt bij 24-Sun & Beauty ook terecht voor spray-tanning, je bruine kleur wordt als het ware op je huid gesprayd. Als leek zou ik dan zeggen concurrentie voor je eigen zonnebanken?
Dat ligt wel een beetje anders. Spray-tan is juist geschikt voor iedereen die verantwoord voor korte tijd een leuk kleurtje wil.  Er zijn altijd mensen die niet onder de zonnebank willen of kunnen vanwege een aandoening of omdat ze geen tijd hebben, nu kan dit ook voor een keertje bijvoorbeeld voor een feestje of een bruiloft.
 
In april van 2016 ben je een jaar ondernemer in Valkenswaard. Hoe ervaar je onze gemeente tot dusver?
Net als in iedere andere gemeente is er een hoop  bureaucratie en teveel regels voor ondernemers, dat zou wel wat minder kunnen.
Zou je zelf iets willen veranderen aan Valkenswaard?
Bredere trottoirs aan de Leenderweg zou geen overbodige luxe zijn.
 
Welke tip wil je iedere ondernemer in Valkenswaard meegeven?
Het gaat al beter in Valkenswaard maar ik zie ook veel ondernemers die niet samenwerken. Samenwerken is gewoon nodig!
 
Wat vind je van ValkensWaardevol.nl?
Een mooi platform, het heeft mij al veel nieuwe klanten gebracht.