Willem Somers | Somers Hoveniers

Somers Hoveniers is al een aantal jaren een begrip op tuingebied in Valkenswaard! Drijvende kracht achter dit bedrijf is eigenaar Willem Somers. Willem, vertel eens iets over jezelf!
Geboren in Waalre op 11 maart 1977 en woon sinds 2003 in Valkenswaard samen met mijn vriendin. Samen hebben wij een dochter van 6 en zoon van 4 jaar. Naast mijn interesse in mijn  vakgebied restaureer ik in de overige vrije tijd een Chevrolet Oldtimer uit 1946. Dit heb ik altijd graag willen doen als ik de plaats en vrije tijd hiervoor zou hebben. De plaatst is er , maar het ontbreekt vaak aan vrije tijd….. Zeker gezien ik hier al ruim 3 jaar mee bezig ben.
 
Waarom ben je in Valkenswaard gevestigd?
Dit is geen bewuste zakelijke keuze geweest. Privé is dit een ander verhaal….
 
Wat trekt je zo aan aan Valkenswaard?
Leuk, gezellig dorp ! Altijd wel iets te doen! 
 
Vind je dat er dingen zijn veranderd in het dorp? 
Jazeker! Er wordt door veel mensen heel hard gewerkt om het centrum sfeervol en druk te houden, maar vaak blijft het “bruisende” toch uit tijdens festiviteiten.
 
Wat zou je zelf willen veranderen aan Valkenswaard?
Meer kwaliteit en gedachtegang in de vormgeving  van Valkenswaard. Ook mag er meer kleur en groen komen zeker op de markt!
 
Wat is het meest opmerkelijke aan je bedrijf van de afgelopen jaren dat je is bijgebleven?
Dat denken en werken in kwaliteit altijd loont.
 
Wat maakt Somers Hoveniers uniek tov andere hoveniers in de buurt? 
Heeft alle kwaliteiten in huis om een tuinproject van A-Z aan te kunnen bieden. Van beplanting tot buitenverblijven. Onze eigen tuinontwerper ontwerpt unieke en doordachte 3D tuinen (al dan niet met buitenverblijf), waar de klant elk seizoen weer veel plezier aan gaat beleven . In tegenstelling tot andere hoveniersbedrijven werkt Somers enkel en alleen met gediplomeerde allround hoveniers, waardoor kwaliteit van onderhoud en aanleg van tuinen van hoog niveau is.  
      
Waarom deze passie voor tuinen? Wat zijn de trends op tuingebied en waar komen deze vandaan?
Vroeger als kind speelde ik altijd al buiten in het zand. Dus de keuze voor mijn eigen hoveniersbedrijf is niet gek. Van niets iets maken vind ik prachtig! Er is zoveel mogelijk in en om een tuin.  De trend op tuingebied is het  gemoedelijke van binnen met buiten combineren. Steeds meer is een tuin een verlengstuk van de woning. Hierbij zijn buitenverblijven helemaal hot. Een ruimte in de tuin waar men heerlijk kan relaxen onder het genot van een glaasje wijn. Deze buitenverblijven kan Somers hoveniers ontwerpen en plaatsen. In alle denkbare maten en materialen.
 
Wat is je laatste project waar je enorm trots op bent? (Foto's?)
Dat zijn er een paar: 

Project 1: Prachtige tuin met Luxe eikenhouten buitenverblijf volledig ingericht met openhaard, eikenhouten buitenkeuken en Boretti BBQ. Verder verwerkt in deze tuin: Cortenstalen wanden, kunstgras, coulisse muur, gesmette muren, volledig geautomatiseerde poort, beregening, tuinverlichting, boomroosters en een diversiteit van beplanting. Bewoners kunnen deze zomer heerlijk genieten van hun nieuwe tuin!

 
Project 2: Mooie tuin in Leende, met langgerekte oprit, waterpartij, uniek langwerpige terrastegels,  verhoogde langgerekte plantenbak en grote plantgroepen.

 
Project 3: Tuin te Griendtsveen. Prachtige tuin mogen aanleggen rondom deze dit rijksmonument.
elementen als houten fruitkisten met fruitbomen, verhoogd terras, palenwand, betonklinker gecombineerd met oude waaltjes en een uitgebreide beplanting

              
Jullie slogan is/was Somers Hoveniers ook ’s Winters. Wat doen jullie in de wintermaanden? 
Wij hopen iedere winter weer op een zachte winter zodat we gewoon door kunnen werken. Anders Tja… sneeuwballengevecht….? 
 
Werken jullie samen met architecten? 
Sinds februari dit jaar is Michiel Jacobs full time bij ons in dienst gekomen. Een hele belangrijke uitbreiding voor Somers. Steeds meer is de tuin het verlengstuk van het interieur. Het is een totaalbeleving geworden.  Door Michiel in dienst te nemen hebben we een zeer ervaren ontwerper (ruim 20 jaar actief op de markt) aan ons team toe kunnen voegen. Van huis uit interieurarchitect, maar met een passie voor tuinen, verlegde hij zijn werkterrein afgelopen jaren ook naar buiten. 
 
Waar haal je je inspiratie vandaan?
Door het bezoeken van diverse vakbeurzen en het lezen van vakbladen. Nieuwe inspiratie krijg ik ook zeker van contacten met collega ondernemers. Altijd interessant en leerzaam gesprekken met andere ondernemers te voeren.

Welke tip wil je iedere ondernemer in Valkenswaard meegeven?
Denk niet in kosten maar in kwaliteit.
 
Wat vind je van ValkensWaardevol.nl?
Heel leuk initiatief met enorm veel “Valkenswaardse” belangstelling!