Pim Verest | Trend Shoes

Wie is de ondernemer achter Trend Shoes? Wanneer ben je ooit beginnen? Wat is je geheim?
Mijn naam is Pim Verest, 27 jaar, geboren en getogen in Valkenswaard. In 2012 heb ik het stokje van mijn vader overgenomen en sta ik aan het roer van Trend Shoes dat al 35 jaar gevestigd is in de Valkenstaete. Ik heb geen geheim, al meer dan 160 jaar stroomt er schoenen DNA door ons bloed. Het is een deel van mijn leven. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed.

Waarom ben je in Valkenswaard gevestigd?
In 1979 begon mijn vader hier als bedrijfsleider, de toenmalige eigenaar besloot nog geen jaar later om te stoppen met de winkel. Mijn vader zag dit als een kans om zijn eigen winkel neer te zetten.

Waarom deze passie voor schoenen? Wat zijn de trends in schoenenland op dit moment en waar komen de trends vandaan?
Ik ben geboren in een schoenendoos, er was voor mij geen weg meer terug. Trends komen van mensen die een statement durven maken. Denk de komende tijd aan spitse neuzen bij de dames, dikke zolen, reptiel en dieren prints, runners. Ik denk dat we tegenwoordig alles kunnen dragen. Je moet jezelf er prettig in voelen dan straal je dat ook uit.

Waarom kan Valkenswaard niet zonder Trend Shoes ondanks alle opkomende webwinkels?
Trend Shoes biedt een vooruitstrevende collectie in een huiselijke sfeer. Wij hebben producten die zelfs de grote webshops niet inkopen.

Wat is het meeste opmerkelijke aan je winkel van de afgelopen jaren dat je is bijgebleven? 
Dat de retailmarkt ongelooflijk is veranderd. We spreken hier niet meer van een crisis maar een evolutie waar mee we moeten dealen.

Wat trekt je zo aan aan Valkenswaard?
Het is een mooi centraal gelegen dorp waar veel mogelijk is.

Vindt je dat er dingen zijn veranderd in het dorp? Is het winkelend publiek anders?
De gemeente geeft geld uit aan de verkeerde zaken. Neem de markt als voorbeeld. Voordat ze hier een saaie open vlakte van maakte was dit een parkeergelegenheid. Dit heeft best wat invloed gehad op het bezoekersaantal in het dorp.
 
Ook merk ik dat er nog maar weinig jeugd het dorp bezoekt. Dit komt door internet en de grootwinkelbedrijven die je in de stad vindt. Daarnaast weet het winkelende publiek meer dan vroeger vanwege internet. Ze kunnen altijd en overal alles krijgen vanwege internet.

Wat zou je willen veranderen aan Valkenswaard?
Ik zie het liefst een dorp waar je gratis kan parkeren. Ik mis de gezellige markt van vroeger waar je je auto op het marktplein neer kon zetten. De wekelijkse markt mag van mij op de Eindhovenseweg plaatsvinden.

Welke tip wil je iedere ondernemer in Valkenswaard meegeven?
Laten we met z’n allen eens kijken naar de openingstijden. Winkelen is nog steeds vrijetijdsbesteding nummer 1, maar winkels zijn open als mensen geen vrijetijd hebben. Tijden zijn veranderd.

Wat vindt je van ValkensWaardevol.nl?
Ik vind het een top initiatief om Valkenswaard weer op de kaart te zetten!