Joep van Moorsel | Foto Video Valkenswaard

Aan de Eindhovenseweg 24a in Valkenswaard is Foto Video Valkenswaard te vinden, al ruim 30 jaar de beeldspecialist van Valkenswaard. Ben je daar ooit geweest dan ken je ongetwijfeld eigenaar Joep van Moorsel. Voor de mensen die hem niet kennen, Joep, vertel eens iets meer over jezelf ! 
Ik ben een Hagenees van geboorte, die opgegroeid is in Veldhoven en zit inmiddels al weer 43 jaar in de fotohandel. Mijn vrouw en ik hebben een dochter en een zoon (die ook jaren bij ons gewerkt heeft), en sinds kort ook een kleinzoon.  
 
Je hebt van je hobby je beroep kunnen maken maar heb je naast fotografie nog andere hobby’s? 
Inderdaad, van mijn eerst verdiende centjes ( bij de Amrobank…) heb ik een camera gekocht en toen kwam van het een het ander…..verslaafd geraakt aan fotografie. Via Veldhoven , Vlaardingen, Someren, Dronten en uiteindelijk Valkenswaard zit ik inmiddels al weer 43 jaar in het vak.
Naast fotografie hou ik ook ontzettend van tennis en MTB
 
Al 30 jaar de beeldspecialist van Valkenswaard, waarom ben je destijds in Valkenswaard gevestigd?
Na wat omzwervingen ben ik hier in loondienst begonnen in 1986, en in 1991 heb ik samen met mijn vrouw Thea de zaak overgenomen.
 
Wat trekt je zo aan aan Valkenswaard?
Gezellig Bourgondisch dorp, er is altijd wat te doen.
 
Vind je dat er dingen zijn veranderd in het dorp? 
Zoals in veel dorpen, veel leegstand, en dus veel speciaalzaken die verdwenen zijn. Via Centrum Management proberen we nu wat eenheid er in te brengen, en het centrum weer aantrekkelijker te maken.
 
Hoe kunnen we jouw winkel het best typeren? 
Laagdrempelig, waar bevlogen vakmensen werken, die als doel hebben de klanten plezier in fotografie te verkopen.
 
Welke merken verkoop je zoal?
Eigenlijk vrijwel alle merken kunnen we verkopen. Beetje de nadruk op NIKON. Verder op cameragebied Canon, Sony, Samsung, Fuji, Olympus Panasonic en JVC. We verkopen cameratassen van Lowe pro en Crumpler Sirui. Ook hebben we een prachtig lijstenassortiment van Henzo en maken we lijsten op maat. En ook voor alls van GoPro kun je bij ons terecht!
 
Wat voor soort klanten krijg je in de winkel?
Heel divers publiek, maar uiteraard vooral mensen (zowel jong en oud zien dat in) die toch liever het oordeel van de vakman mee laten wegen en niet voor het laatste tientje gaan. Inmiddels zien steeds meer mensen in dat het prijsverschil met internetaanbieders erg klein is geworden.
 
Wat is jouw grote kracht op fotogebied?
Ons gezegde is als het niet bestaat, vinden we het uit…oftewel alles kan!
 
Kun je eens een dag van jouw werkweek beschrijven?
De beste omschrijving is, dat geen enkele dag of week hetzelfde is. Never a dull moment!
Ons vak is namelijk zo gevarieerd, verkoop van allerlei zaken, fotograferen in de zaak en op locatie, inlijsten, passe-partouts maken, cursussen geven, afdrukwerk, groot formaat afdrukken, canvasprints etc.
 
Het enige dat ik zelf op een camera gebruik zijn de sluiterknop en de zoomfunctie. Zou ik bij jou ook terecht kunnen voor een cursus fotografie en/of fotobewerking?
Dan ben jij rijp voor een cursus, waarin ik laat zien waarom en hoe je van het automatische pad af moet wijken. Wat levert het op als je dat doet…..en als het dan toch niet helemaal perfect bij de opname is gelukt, laat ik in een cursus beeldbewerking zien hoe je naderhand de boel naar je hand kan zetten.
 
Tot slot, wat vind je van ValkensWaardevol.nl?
Leuk intiatief!