Eva van den Honert | Abbey Lane

1 van de gezelligste en meest sfeervolle winkels in Valkenswaard is Abbey Lane, gevestigd aan de Peperstraat nummer 3! 1 van de bekende gezichten daar is eigenaresse Eva van den Honert, Eva vertel eens iets over jezelf
Ik ben 34 jaar oud en woon samen met mijn vriend en mijn twee meisjes in Valkenswaard. In eerste instantie heb ik de opleiding HRM gedaan. Na jarenlang werken in deze branche vond ik het toch belangrijk om iets te doen waarin ik mijn creativiteit kwijt kon en heb ik de stap gewaagd om een eigen woonwinkel te beginnen. Ik werk al 7,5 jaar elke dag met veel plezier.
 
Hoe kunnen we jouw winkel het best typeren? 
Gezellige winkel met een iedere keer weer een wisselende collectie waar je terecht kunt voor een klein kadootje maar ook voor een uitgebreid interieuradvies.
 
Welke merken verkoop je zoal? 
Lifestyle, PTMD, Bloomingville, Riverdale, Mrs. Bloom, Riviera Maison, Krijt en kalkverf van Mia colore, Hoffz, Bastion Collections, Macazz en Olav.
 
Hoe kan ik de stijl van meubels/accessoires in jouw winkel het best omschrijven?
In eerste instantie oogt de winkel warm en gezellig in een landelijke stijl. We maken een knipoog naar diverse andere stijlen waaronder de Scandinavische sfeer regelmatig terug komt.
 
Wat voor soort klanten krijg je in de winkel?
Met name heel veel vrouwen bezoeken de winkel. Leuk is dat ze echt van allerlei leeftijden zijn. Dus echt van jong tot heel oud! 
 
Wat vind je het allerleukste aan je winkel?
De winkel is iedere keer weer anders en je wordt constant geïnspireerd wat voor leuke sfeer je  in je interieur kan brengen met onze artikelen. Ook de muren worden regelmatig veranderd in weer een nieuwe kleur krijt- of kalkverf waardoor de winkel iedere keer weer een andere sfeer krijgt.
 
Wat is het meest opmerkelijke aan je winkel van de afgelopen jaren dat je is bijgebleven?
Carte blanche voor een inrichting bij een hele leuke klant van me. Dit huis mocht qua meubels, verf en accessoires helemaal naar mijn eigen smaak ingericht te worden. Deze klant was erg blij met het resultaat. Meestal gaat zo’n dergelijke opdracht toch in samenwerking met de klant. Maar dit was vrij bijzonder dat alles mocht en niets te gek was.
 
Kun je eens een dag van jouw werkweek beschrijven?
Een dag uit mijn werkweek kan erg verschillen. Een dag in de winkel staan is ongeveer hetzelfde qua werkzaamheden maar toch ook weer heel divers omdat je veel verschillende klanten mag adviseren. Een andere dag kan bestaan uit het doen van inkopen bij de verschillende merken die we in de winkel vertegenwoordigen. Bezoeken aan diverse beurzen om op de hoogte te blijven van alle trends horen daar zeker bij.
Een andere dag ben ik bij een klant om ze te voorzien van een interieuradvies of ik laad de bus vol met meubels en accessoires om een huis te stylen. 
 
Waarom ben je in Valkenswaard gevestigd en niet bijv. in een stad als Eindhoven?
Ik woon in Valkenswaard en vind het zelf ook leuk dat je na zoveel jaren een groot klantenbestand hebt opgebouwd. Veel dames komen toch om de zoveel tijd even kijken, kletsen en een kopje koffie drinken. Het is dus vooral ook heel erg gezellig om de winkel in Valkenswaard te hebben. Ik denk ook dat je daarom de mensen veel persoonlijker te woord kan staan.
 
Wat trekt je zo aan aan Valkenswaard?
Het is een dorp waar toch vaak van alles te doen is. Veel winkels en leuke horeca. Het is kleinschalig maar juist is er daarom ook altijd een gezellige sfeer.
 
Vind je dat er dingen zijn veranderd in het dorp? 
Helaas wel. Er zijn al diverse mooie winkels dicht gegaan. Het parkeerbeleid is ook verslechterd sinds de parkeerplaatsen op de markt weg zijn. Jammer vind ik ook dat de markt er erg kaal uit ziet en wat weinig sfeer uitstraalt.
 
Wat zou je zelf willen veranderen aan Valkenswaard?
Het zou mooi zijn als de lege winkelpanden weer gevuld zouden zijn zodat het dorp er weer wat aantrekkelijker uit ziet.
 
Welke tip wil je iedere ondernemer in Valkenswaard meegeven?
Geloof in jezelf! 
 
Wat vind je van ValkensWaardevol.nl?
Ik vind ValkensWaardevol.nl een zeer goed initiatief. Het is leuk om op de hoogte te worden gehouden met alle leuke activiteiten die er plaats vinden. En dat de ondernemers hun zaak promoten d.m.v. een leuke actie is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen.