Alwin van de Ven | Ustijl

Aan de Oranje Nassaustraat nummer 4, in het pand waar voorheen Videoland zat, zit sinds een paar maanden Ustijl Meubels & Decoratie. Eigenaar van deze mooie woonwinkel is Alwin van de Ven. Alwin, vertel eens iets meer over jezelf!
Ik ben een zeer gedreven en gepassioneerde woninginrichter. In 1992 ben ik begonnen als woningstoffeerder bij de firma Lebesque in Eindhoven. Daar heb ik zo’n 9 jaar gewerkt. Ik kwam erachter dat ik gevoel had voor interieur en niet alleen vloerbedekkingen kon leggen en gordijnen kon hangen. Zodoende werd ik ook betrokken bij het adviseren. Na een uitstap naar de USA ben ik 2002 voor mezelf begonnen. Ik heb altijd interieurs op maat gemaakt naar de wens van de klant.
Ik probeer aan te voelen wat iemand wil en vertaal het als een ‘maatpak’ naar de klant.
 
Hoe kunnen we jouw winkel het best typeren? 
Een knusse gezellige woonwinkel met veel vakkennis. Een winkel die zoals gezegd een maatpak kan bieden op het gebied van woninginrichting
 
Welke merken verkoop je zoal? 
Ik verkoop eigenlijk niet zoveel merken. Natuurlijk wel een aantal zoals Cunera Tapijten, ’t Anker Zitmeubelen, Reynaldo en Bernard Reyn stoffen, maar het merendeel zijn toch unieke stukken. Tafels uit Indonesië, Kasten uit India, decoratie uit diverse landen in de wereld, balusters uit Frankrijk en verlichting uit Italië.
 
Wat voor soort klanten krijg je in de winkel?
Meestal gerichte klanten die vragen om van hun huis een thuis te maken. Maar natuurlijk ook klanten die op zoek zijn naar interieurdecoratie, een bankstel, kast of tafel met stoelen.
 
Wat vind je het allerleukste aan je winkel?
Dat het niet zo groot is, lekker knus, terwijl ik toch alles kan aanbieden op het gebied van interieur.
 
Voorheen was Ustijl Meubels & Decoratie gevestigd aan de Waalreseweg links naast het politieburea. Waarom ben je verhuisd naar een kleiner pand?
Omdat het pand daar plaats moest maken voor appartementen. Het pand was voor mij ook veel te groot.  Zodoende ben ik erg blij met deze nieuwe locatie.
 
Wat is het meest opmerkelijke aan je winkel van de afgelopen jaren dat je is bijgebleven?
Dat de totaalinrichtingen die ik mag realiseren steeds verder van Valkenswaard (in afstand) zijn, zowel in Nederland als België.
 
Kun je eens een dag van jouw werkweek beschrijven?
Druk en vrij chaotisch. Maar dat laatste is ook zoals ik ben. Ik doe alles zelf inkoop, administratie, 
leveren, realiseren, interieurontwerp en de winkel. Mijn moeder staat me in de winkel en achter de schermen bij en samen vormen we een geweldig team!
 
Wat trekt je zo aan aan Valkenswaard?
Het is een gezellig Brabants dorp waar altijd wel wat te doen is. Veel horeca, leuke en gezellige winkels en veel leuke mensen.
 
Wat zou je willen veranderen aan Valkenswaard?
Meer parkeergelegenheid zou prettig zijn. Dit staat niet in verhouding met het aantal winkels en daarnaast is het vrij prijzig. Gelukkig zijn wordt er al op enkele plaatsen getest met gratis parkeren!
 
Welke tip wil je iedere ondernemer in Valkenswaard meegeven?
Versterk elkaar en zie elkaar als collega’s. Maar dat gevoel heb ik al van de ondernemers hier!
 
Wat vind je van ValkensWaardevol.nl?
Een mooi en vooral echt Valkenswaards platform.  ValkensWaardevol is er echt voor de mensen hier!
Ik kan er al mijn informatie kwijt, van aanbiedingen tot nieuwe collectie en eigen nieuws wat zorgt voor een goede naamsbekendheid. Het heeft me ook al een aantal mooie opdrachten opgeleverd.

Voor:

 Na: