muziek
13 maart 2024 - 08:10
Deel dit artikel:

VV De Valk weet ook bij rivaal Brabantia de punten te pakken

Op sportpark Strijp in Eindhoven heeft VV De Valk uit Valkenswaard na een lastige middag wederom een overwinning weten te behalen. In de tweede helft was het verdediger Robbert Born die de ban brak met een afstandsschot, dat als een granaat in het doel van Brabantia viel. In de slotfase liep de koploper nog verder uit, ondanks dat de ploeg halverwege de tweede helft met zijn tienen verder moest.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

In de eerste helft was al snel duidelijk dat VV De Valk het spel moest maken tegen een behoudend spelend Brabantia. Al snel was Joran Vermeulen met een schot in de kruising bijna trefzeker, maar doelman Cas Peters redde knap. Na een halfuur was Robbert Born uit een vrije trap gevaarlijk, maar zijn inzet werd met de nodige moeite tot hoekschop verwerkt. Vlak daarna werd Brabantia voor het eerst gevaarlijk met Erdi Atakan die zijn inzet in twee instanties gekeerd zag worden door doelman Dennis Verhoeven. Brabantia dat met snelle uitvallen probeerde om De Valk pijn te doen, hield het achterin pot dicht en eindigde de eerste helft doelpuntloos.

In de tweede helft liet Brabantia aanvallend iets meer van zich doen spreken, venijnige afstandsschoten van vleugelaanvaller Vincent Bogaerts en middenvelder Evrim Karatas betekende dat doelman Dennis Verhoeven in actie moest komen. Na bijna een uur spelen was het verdediger Robbert Born die de wedstrijd openbrak met een geweldig afstandsschot dat in het dak van het Eindhovense doel binnenviel voor de openingstreffer: 0-1.

VV De Valk voelde dat het door kon drukken en was met een schot van Mauro van Houtum dat tegen de lat kwam, heel dicht bij een snelle tweede treffer. Halverwege de tweede helft moest De Valk door twee gele kaarten in een minuut tijd voor Gideon Pieschel als tiental door in het laatste kwart van de wedstrijd, en kreeg Brabantia weer het geloof in een resultaat tegen de koploper. Uitgespeelde kansen leverde het niet op voor Brabantia en was het invaller Luuk Broers, na goed voorbereidend werk van Antonio Balta die de bevrijdende 0-2 binnen kon schieten voor De Valk. Brabantia was geknakt en uit een hoekschop was het Alberto Puts die ook nog de 0-3 tegen de touwen wist te schieten.

Een belangrijke overwinning voor koploper De Valk in Eindhoven bij Brabantia. Volgende week zondag speelt De Valk een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Eindhoven AV. De aftrap op sportpark 't Valkennest is dan om 14.30 uur.