muziek
11 maart 2024 - 08:15
Deel dit artikel:

BES/De Valk toont tekenen van herstel met ruime winst

Koploper BES/De Valk heeft in de thuiswedstrijd tegen SV TOP laten zien waar de ploeg nog altijd toe in staat is. Net als in Oss nam BES/De Valk ook op 't Valkennest in de tweede helft ruim afstand van SV TOP. Joost Thomassen en Glensly Eleonora namen beide met twee treffers de doelpuntenproductie voor hun rekening.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

De openingsfase was gelijk zeer boeiend, eerst wist Glensly Eleonora bijna Joost Thomassen te bereiken voor het eerste doelgevaar. Meteen daarna was het aan de andere kant ook bijna raak met Joël van Lith die spits Teun de Laat vond en de bal via de paal in de handen van doelman Ivo Gulpers zag belanden. Weer een minuut later was het dan wel raak, Glensly Eleonora vond Joost Thomassen en met een rake schuiver was doelman Roel Kuilder geslagen 1-0. Lorenzo Shearman kwam halverwege de eerste helft gevaarlijk door aan de linkerkant en zag zijn inzet tegen de lat uiteenspatten. Vlak voor de rust was SV TOP-middenvelder Joël van Lith met een tegendraadse kopbal bijna trefzeker, maar doelman Ivo Gulpers hield zijn doel schoon.

In het eerste kwartier van de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in een houdgreep, maar daarna ging BES/De Valk een versnelling hoger spelen en kwam SV TOP steeds meer onder druk te staan. Eerst was Glensly Eleonora heel dicht bij de 2-0, maar stuitte nog op doelman Roel Kuilder. Enkele minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg, Joost Thomassen was verdediger Vince van den Akker te slim af en kon vrij richting het Ossche doel af en schoot beheerst met zijn dertiende seizoenstreffer de 2-0 tegen de touwen. Vlak daarna was het middenvelder Niels van Gerven die met een afstandsschot bijna de wedstrijd definitief in het slot wist te schieten. Aan het eind waar bij SV TOP al lang het beste ervan af was, was het Glensly Eleonora die nog tweemaal van zich liet doen spreken. Eerst op aangeven van Joost Thomassen kon de clubtopscoorder de 3-0 van dichtbij binnenschieten. In de blessuretijd kon Glensly Eleonora uit een voorzet van Rico Foliant met het hoofd de eindstand bepalen met zijn negentiende van het seizoen op 4-0.

Een eclatante overwinning voor BES/De Valk dat zo weer vertrouwen tankt voor de belangrijke wedstrijden die eraan zitten te komen. Volgende week zaterdag wacht de ontmoeting met concurrent Vlijmense Boys. Op sportpark de Hoge Heide zal dan om 14.30 uur worden afgetrapt.